top of page

GIN TONIK IN LUČKE, ŽENSKI KLEPETAVI VEČERI



Ženski večeri so super stvar. Sploh, ko si enkrat mami, pa tudi "samo" ženska, ki je vpeta v svojo vsakodnevno rutino in opravila. Največkrat si ne znamo vzeti časa zase. Sama se ne zmorem vsesti na kavč in početi nič drugega, kot gledati TV. Načeloma ne pridem niti na vrsto za gledanje, ker smo štirje in je hierarhična lestvica za okupacijo TV kristalno jasna.

Pa se nič ne sekiram. Niti ne vem kaj naj gledam - še Kemala sem nehala gledati, ker je TV hiša razrezala dele tako, da je vseeno, če 3 tedne ne gledam nič ...


... ja, ženski večeri...



... čvek na balkonu ob pijači, čvek na terasi priljubljenega lokala ob kozarcu penine, obisk predstave in zraven obisk restavracije, kjer si privoščiš kozarec penine in eno dobro sladico, večerja ob Ljubljanici, ogled filma v kinu s prijateljico, sprehod po starem mestu, z zajtrkom in obiski mestnih butikov, ... vsi ti mali trenutki, ki se ne zgodijo velikokrat, polepšajo dneve in ustvarijo krasne spomine.



Letos bo moderno piti pijače z rumom. Ampak meni rum ni za po grlu - rum je za tunkanje rozin za potico.


V prid letošnjemu trendu se vseeno ne mislim odpovedati dobremu gin toniku ob poletnih večerih.


Ob toplejših pozno spomladanskih večerih jih lahko povabiš na klepet k sebi domov - na balkončkanje ob prav posebnih lučkah.


GIN TONIC LUČKE


Potrebuješ:

  • 500 ml Schweepes tonic-a

  • 120 ml Gina po tvoji izbiri - moj je SAXGIN (od sosedov Hrvatov)

  • 4 večje sveže jagode

  • 1 polovica manjše kumare

  • sok polovice limone



Jagode nareži na majhne koščke. Kumaro olupi in ji odstrani peške, ostalo razreži na majhne koščke. Zmešaj skupaj in polij s sokom polovice limone.



Zmešaj gin in tonic.


Pripravi si modelčke za izdelavo lučk. V vsak modelček nadevaj mešanico jagod in kumar. Zalij z mešanico gina in tnika in zapri s pokrovčkom. Zamrzni!



Ostane ti za en gin tonic tako sadja kot pijače - privošči si.




UŽIVAJTE!


Svoje prave prijateljice cenite, spoštujte jih. Ni potrebno, da se vidite vsak dan, pomembno pa je, da ste za njih tam (in one za vas), ko se potrebujete.




Recent Posts

See All
bottom of page