top of page

PIŠČANEC V SIROVI OMAKI

s širokimi rezanci.


Včasih mi resnično zmanjka idej kaj skuhati za kosilo. Se mi zdi, da se brez vnaprej pripravljenega načrta vrtim v krogu z vedno enakimi obroki. Dolgčas, a ni no?


Nekaj časa nazaj sem se lotila mesečnega jedilnika za pripravo kosil.

Zajtrke si pripravljamo vsak posebej in po navdihu, večerje pa ravno tako spontano, včasih več, drugič manj.

Kosila so bila pa res že izziv. Do sedaj se seznama uspešno držim. Veliko osnovnih sestavin imam vedno doma na zalogi, česar ni, sem si pa naredila šoping listek. Za prvi teden so nas sestavine za 7 kosil za 4 osebe prišle 52 EUR (pri najboljšem sosedu), kar se mi zdi odlično!Eno od kosil je tudi piščanec v sirovi omaki s širokimi rezanci, oziroma piščančji frikase.

Široke rezance imamo zelo radi, kljub temu pa se le redko spomnim nanje. Trik, da se kuhani ne zlepijo skupaj je, da odcejene premešam s kocko masla, če tega ne storim imam na krožnikih čez par minut zlepljeno kepo.


PIŠČANEC V SIROVI OMAKI


Potrebuješ:

  • 1/2 piščančjega fileja, narezanega na kocke

  • 1 čebulo

  • 1 strok česna

  • sol, poper

  • 250 ml smetane za kuhanje

  • 100 g naribanega sira (Gauda, Jošt ...)


Priprava:


Zavri lonec slane vode in pripravi široke rezance.

Najprej prepraži na drobno narezano čebulo. Praži par minut, da postekleni in dodaj sesekljan česen. Na hitro popraži, da zadiši in dodaj na kocke narezanega piščanca.


V lonec z vrelo vodo daj kuhati široke rezance.


Praži dokler niso kocke toplotno dobro obdelane iz vseh strani, popraj in zalij s smetano. Na hitro pokuhaj in dodaj nariban sir, premešaj, da se stopi in po potrebi dosoli.


Odcedi kuhane široke rezance in jih razdeli po krožnikih, prelij z omako, posuj z listki peteršilja in postrezi.Enostavno in hitro kosilo.


Dober tek!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page