top of page

Pappa al pomodoro

Pappa el pomodoro ­čŹů je ena od tipi─Źnih jedi v Toskani. Gosta paradi┼żnikova juha, ki je, ─Źe si stvari poenostavi┼í, gotova v 15 minutah.
Preden za─Źne┼í delati juho, si pripravi rezine kruha in jih za 10 minut porini v pe─Źico na 200┬░C. Cca iz 1/2 kg ┼ítruce.

Pope─Źenemu kruhu odstrani skorjo (ki jo lahko uporabi┼í za drobtine pri reve┼żevi pa┼íti - glej IgTv) in shrani sredico.


Za juho:


Na hitro na olivnem olju popra┼żi 1 na drobno narezano ─Źebulo in 3 stroke ─Źesna.


Dodaj 700 ml paradi┼żnikove pasate, ┼żli─Źko sladkorja in 1,5 dcl vode. Pokrito kuhaj par minut, da zavre.


V juho daj vso tisto sredico kruha in premešaj.

Zmanj┼íaj temperaturo in kuhaj ┼íe ene dve minuti. Spet dobro preme┼íaj in v vse skupaj vme┼íaj ┼íe ene 5,6 sve┼żih in na ko┼í─Źke natrganih bazilikinih listkov.


Gosto juho nalo┼żi na kro┼żnike (ne pretiravaj s koli─Źino, ker je zelo nasitna), lahko jo okrasi┼í z bazilikinimi listi─Źi. ─îe je premalo za─Źinjeno, dosoli po okusu ­čžé

#pappaelpomodoro #tuscancuisine #toscanagram #cucinatoscana #italiancuisine #cucinaitalianatradizionale #pomodoro #pomodoroebasilico #toskana #italijanskakuhinja #mutti #muttipomodoro #secretrecipe #simpledish #5ingredients #scrumptiouskitchen #heleninecarovnije #stresnozivljenjeenemame #organiziranlajf #kidslickedtheirplates

Recent Posts

See All
bottom of page