top of page

MODNI KLEPET

Današnjega večera sem se že cel teden veselila. V enem od mojih najljubših lokalov se je zopet dogajalo nekaj zabavnega.

Modna blogerka Brigita Potočki je zopet pripravila zanimivo srečanje. Ko sem prvič obiskala njeno predavanje smo se pogovarjale o kosih oblačil, ki so primerni za novoletne zabave. Tokrat je bilo govora o osnovnih kosih oblačil. 



Ne dolgo nazaj sem govorila o pospravljanju omare. No, ta del je nujen, da lahko sploh začnemo razmišljati o sestavljanju osnovne garderobe. 


Osnovni kosi v garderobi so relativna stvar. Oblika osnovnih kosov v moji garderobi ni nujno osnovni kos iz tvoje garderobe. Bistvo osnovne garderobe pa je, da kose med seboj lahko dobro kombiniramo in imamo hitro lahko sestavljene kombinacije oblačil za različne priložnosti.


Garderobo sestavljamo glede na naš življenjski stil, to je na dejavnosti, ki jih opravljamo v roku službe, prostega časa, športnih aktivnosti, hobijev,... Nekdo, ki ne teče, ne potrebuje 3 parov tekaških superg, prav tako ne kolesarskega dresa, če nima kolesa, uslužbenka na banki pa, recimo, v svoji garderobi nujno potrebuje poslovne obleke.

Načeloma pa velja, da je v garderobi dobro imeti vsaj 2 blazerja (črn je po mojem no.1), vsaj 3 srajce (moja izbira je bela, jeans in črna), t.i. malo črno obleko, elegantne hlače (črne na rob se meni zdijo nujne), kvalitetne jeans hlače (to je pa tako ali tako klasika :) ). Dobro je imeti tudi enostaven trench coat, ki je že par sezon stalnica v trendih. 



10 parov čevljev je dovolj, da lahko enostavno kombiniramo osnovno garderobo (sem spadajo športni copati, čevlji s peto, gležnarji, balerinke ....)



Za osnovno garderobo so dovolj 4 različne torbice. Ena naj bi bila dizajnerska, kos, ki ga je možno kombinirati res povsod, ena črna, ena elegantna in ena pisana. 

Za osnovne kose štejemo tista oblačila, ki jih stalno nosimo, največkrat uporabljamo, nam pristajajo, v njih se dobro počutimo. 

Pomembno je, da pametno načrtujemo garderobo, ker se nam v nasprotnem primeru zopet začne nabirati navlaka v omari. Navlaka so tako lahko tudi dragi kosi oblačil, ki so sama sebi namen, če jih ne uporabljamo. 

Torej ... Si za, da se zapodimo v omare in sestavimo osnovno "Capsule wardrobe" garderobo, ki nam bo še dolgo omogočala udobno počutje in dober videz?



KDO JE BRIGITA POTOČKI?

Brigita Potočki, ki je dvajset let svojega življenja posvetila radiu, kjer je delala kot moderatorka, novinarka in urednica, je pred sedmimi leti izpolnila svojo mladostno željo in se začela ukvarjati z modo. Najprej je začela pisati modni blog, kmalu zatem pa se je odločila za drzno potezo in odprla prvo izposojevalnico oblačil za posebne priložnosti - MJZ Fashion. ‘Prve stranke sem sprejemala kar doma, v dnevni sobi, zdaj pa imam že nekaj let svoj salon v Stegnah,’ se spominja svojih začetkov Brigita, ki je pred slabim letom za vedno zapustila radijski studio in se popolnoma posvetila svoji izposojevalnici in stiliranju ter obenem začela pisati za različne revije. Kot stilistka je sodelovala v oddaji Stilska preobrazba z Brigito Šuler na TV Veseljak, dve leti skrbela za podobo voditeljic na televiziji za gluhe in naglušne Tipk TV ter za posebne priložnosti uredila lepo število svojih strank, med katerimi so tudi moški. ‘Zame ni večjega zadovoljstva, kot je tisti občutek, da si nekoga osrečil zgolj s pravo izbiro oblačil,’ pravi Brigita, ki poleg izposoje ponuja tudi modno svetovanje in osebno nakupovanje. ‘Vsaka stranka je zgodba zase in če odide zadovoljna, sem zadovoljna tudi jaz’, doda Brigita. Letos je k svojemu modnemu udejstvovanju dodala še urejanje modnih strani za revijo Zarja, kjer vsak teden postreže s svežimi modnimi nasveti. Z bogatimi referencami s področja stiliranja in osebnega nakupovanja je bila kot edina Slovenka povabljena na prestižni Londonski teden mode, ki se ga bo udeležila tudi letos. Tedne mode obiskuje tudi v Ljubljani, zato je vedno na tekočem z modnimi trendi in obenem prava zakladnica informacij o tem, kje kaj kupiti in kje to dobiti najugodneje. 

Recent Posts

See All
bottom of page