top of page

MAMI PA LULA V HLAČE

En krasen članek imam zate mami!



"mamice bi morale počakati 6 mesecev po porodu preden začnejo ponovno teči"



Se me spomniš? Tudi jaz sem tekla kot nora, ampak k sreči brez posledic na medenično dno; imam posledic povsod drugje že dovolj. :D


Preberi si prosim:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-6026493/New-mothers-wait-SIX-MONTHS-jogging-doing-strenuous-exercise.html


Gre se zato, da marsikateri trener pove, da je normalno, da ženskam uide v hlače, sploh pri preskokih čez kolebnico, tudi tistim, ki še nimajo otrok ali kakršnih koli težav z medeničnim dnom.

Že mogoče, da je pogosto lulanje v hlače pri preskokih kolebnice, ni pa normalno. Nikoli ni normalno, če ne moreš zadržati urina in ne moreš ustaviti toka. Uhajanje urina pa je najpogostejša posledica težav z medeničnim dnom.


Sploh fitnes industrija je ženskam dajala slabo tolažbo medtem, ko je govorila o moči, hkrati pa spodbujala šibkost. Zvezde crossfita so oboževane, če se med težkim dvigovanjem uteži polulajo v hlače, kot da je prolaps medeničnega dna nekaj, kar je potrebno slaviti!


https://www.youtube.com/watch?v=UKzq1upNIgU&feature=youtu.be


Med nosečnostjo trup izgubi na stabilnosti in moči, zato mora biti ustrezno obravnavan v času po porodu.




Čez 10 let ti ne bo ravno pomembno, če si začela teči 6 tednov ali 6 mesecev po porodu, bo pa pomembno pri obnovitvi in okrevanju tvojega telesa po porodu.


Ko boš stara 60 let ne bo več pomembno, da si pred veliko leti dvignila 100 kg in ti je medtem ušlo v hlače, bo pa pomembno ali boš pri 60 nosila plenico za odrasle, ker ne boš več sposobna zadržati niti kapljice urina.


Vzemi si čas, da tvoje telo okreva po nosečnosti in po porodu!


*** in ne zaupaj trenerjem, ki inkontinence ne jemlje resno!


Imej se rada!



Recent Posts

See All
bottom of page