top of page

KAKO PA KAJ TVOJE NOGICE?

Česa vse ženske ne preizkusimo v želji, da ostanemo lepe, mlade, negovane in fit... Različne starostne skupine najdemo različne poti, ki nas pripeljejo do željenega cilja.

Ob tem pa moraš biti pozorna na različne dele telesa, ki jim moraš nameniti še večjo pozornost.



Noge nas nosijo celo življenje in včasih so nas primorane nositi tudi nepravilni obutvi, prenašati morajo nesreče in udarce. Iz teh razlogov si zaslužijo še več nege in večjo pozornost. S skrbno nego in razvajanjem stopal se lahko vsak človek izogne bolečim stopalom, kar ugodno vpliva na počutje celotnega telesa.


V tem zapisu ti bom predstavila osnove pedikure. Še posebej je ta pomembna sedaj, v hladnem delu leta, ko so naše noge stisnjene v škornje in težko obutev. Pogosto se zgodi, da so nam čevlji ozki, posledica pa so stisnjeni prsti in boleči otiščanci. Kot posledica so pogoste tudi razpokane in zelo suhe pete. Če si kdaj doživela razpokano peto, točno veš o kakšni težavi je govora.


Mini pedikura - Ime samo pove, da se ob tem minimalno posvetimo nogicam - načeloma gre le za odstranjevanje starega laka za nohte, urejanje nohtov in nanos novega laka za nohte.


Običajna pedikura - Začne se z odstranjevanjem starega laka za nohte, sledi namakanje stopal, nato drgnjenje stopal (odstranjevanje trde kože, otiščancev, ostranjevanje obnohtne kožice,...) z zato namenjenimi pilami in orodjem, krajšanje in oblikovanje nohtov, zaključi se z negovanjem s hranilno kremo. Običajna pedikura ne vključuje lakiranja nohtov - za to se moraš dogovoriti posebej.



Običajna pedikura + Gelish - za tako pedikuro se odloča vse več žensk iz povsem praktičnih razlogov - stopala so urejena (izgled nohtov) bistveno dlje kot z nanosom običajnih lahkov za nohte. Najprej se naredi običajna pedikura, ki je opisana par vrstic višje, na koncu pa se nanese še Gelish lak za nohte. Gelish se nanaša s čopiči in fiksira z UV lučko.


Obstajajo seveda še specialne vrste pedikur (pedikura za diabetike, pedikura s parafinskimi oblogami...)


Ali skrb za stopala lahko izvajam tudi doma?


Seveda! Celo zelo pomembno je, da za stopala skrbimo tako, kot skrbimo za kožo na obrazu, oziroma kožo na rokah.


Potrebujemo le nekaj osnovnih pripomočkov in nekaj minut več na teden.


1. Popolnoma odstranimo star lak za nohte (seveda, če niso nohti urejeni z Gelish)

2. V lavor si pripravimo toplo milnico, v kateri namakamo stopala približno 10 minut.

3. Stopala do suhega obrišemo in si pripravimo plovec, s katerim zbrusimo pete.

4. Stopala namažemo z negovalno kremo in jih zavijemo v tople nogavičke.

Pred 4. korakom lahko nohte nalakiramo in počakamo, da se posušijo, šele nato jih namažemo s kremo.


Vsekakor pa priporočam, da pedikuro prepustite strokovnim rokam izkušenih pedikerjev, še posebej, če imate kakšne zdravstvene težave.


Recent Posts

See All
bottom of page