top of page

Treniram ....

Zjutraj imam budilko nastavljeno na 4:55h (Ob 5h vstani in svet ti bo ležal na dlani - na morju jo bom prebrala), ampak mi danes zjutraj ni šlo - luna ni bila prav postavljena, retrogradni Merkur me ni prepričal, da zlezem iz udobja sveže posteljnine (po novem preoblačim posteljo 2x na teden 🤷🏼‍♀️, pa gremo stuširani spat - kdo bi me razumel, če še sama sebe ne)Na hrib sem danes šla zvečer - po tahitri, sem hitro štartala do prve klopce, naredila sklece in dvige trupa, vlekla našega 🐶 do druge klopce in še tam naredila še en set sklec in eno rundo supermanov.

Šla naprej do kapelice in na asfalt, kjer sem mislila malo potečt do vrha (neverjetno, ampak v hrib še vedno lahko tečem, po ravnem pa ne gre že 6 let), pa mi danes moja fibra ni pustila. Sem šla prav lepo počasi, po polžje do vrha. Vmes so me noge tako bolele, da sem imela že v glavi, da se vsedem na tla in počakam Igorja, da me z avtom pride iskat.Veš, tako je to ... včasih lahko še vedno premikam gore, včasih pa iz postelje ne zmorem vstat od bolečin ...


Včasih mi je bilo nerodno rečt, da me že od 28. leta vse boli in trga, zdaj pa z lahkoto povem, da imam stanje, ki se mu reče fibromialgija. Za to so pa zaslužni na URI Soča in sem jim zelo, zelo hvaležna za znanje, ki so mi ga predali.


Poleg te naše koče sedaj treniram pod nadzorom manualnega terapevta v čisto novem fitnesu v Cerkljah in moram povedati, da mi je s prikazom vaj in razlago vaj že ogromno pomagal.


Zavedanje lastnega telesa - mišic, drže ... nam je premalo pomembno in v času instagram zvezdnikov je težko izluščiti zrno od plev in obdržati fokus na pomembih stvareh. Meni je tista najbolj pomembna stvar vadba, delo na mojem telesu, ugotavljanju koliko zmorem in kako zmorem, pridobivanje mišične mase, stabilnost telesa.

Kaj pa je tebi pomembno?

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page