top of page

SUHA KOŽA? NARAVNI PILING Z VONJEM BELE ČOKOLADE

V naši družini je suha koža večen problem, vse do obiska morja. Le takrat je ok. Leto traja precej dlje, zato si moramo jeseni, pozimi in spomladi pomagati drugače.


Obstaja milijon in ena "žavba", ki obljublja čudeže, vendar pa čudež po čudežu (ali pa ne) resnično ne funkcionira. Preizkusili smo vse znane in neznane maže, malega smo kot dojenčka kopali v kopelih iz hrastovega lubja (kar se je še najbolje obneslo), mazali z vsem kar je v lekarni (na najbolj agresivno oglaševane je staknil celo opekline). Pri pediatru sedaj dobi v lekarni narejeno kremo na bazi olivnega olja - ta vsaj naredi nek zaščitni sloj.


Mama kot mama pa želim za vse moje le najboljše in vsem le najmanj muk, zato sem pogruntala nekaj svojega:



Vrečka s kakavovim maslom mi je že nekaj časa stala v omari, nikakor pa nisem našla načina kako naj ga porabim. Ko sem en dan spet brkljala po omari, sem ugotovila, da bi lahko naredila nekaj za kožo. Na zalogi imam še eno pikantno istrsko olivno olje, ki ga ne morem spraviti v promet, par žlic ga ne bom pogrešala, pa kokosovo olje imam tudi... Hm, ... kaj pa če naredim en naravni piling za kožo, da spravimo dol luskice suhe kože? Potrebujem nekaj zrnastega ...

Sladkor bo ravno pravšnji! Tisti iz bele vrečke z rdečim napisom, ki se nikakor ne stopi in je v peki skoraj neuporaben :D - roko na srce, objava ni sponzorska, zato ne bomo pisali imen ;) .


PILING ZA TELO IZ DOMAČE SHRAMBE - BELA ČOKOLADA


  • 150 g kakavovega masla

  • 3 velike žlice olivnega olja

  • 3 velike zvrhane žlice kokosovega olja

  • 1/2 lončka sladkorja


sestavine za izdelavo pilinga

Nad soparo segrej kakavovo maslo. Stopljeno maslo naj se najprej malo ohladi, nato pa ga začni stepati z mikserjem, da postane gladko in puhasto. Dodaj olivno olje in počasi še kokosovo olje. Previdno in nežno vmešaj v kakavovo maslo. ** tu lahko dodaš še par kapljic tvojega najljubšega eteričnega olja, ni pa obvezno - kakavovo maslo čisto dovolj diši.


Na koncu v mešanico vmešaj še sladkor.


Shrani v čist lonček s pokrovom.


piling, pripravljen za uporabo

Uporaba:


piling

Nanesi na suho kožo in dobro zdrgni, speri s toplo vodo. Na koži ostane sloj maščobe, zato vlažno kožo le popivnaj z brisačo.

piling in maska

Lahko pa si narediš bolj bogato nego. Piling ravno tako naneseš na suho kožo, zdrgneš, vendar s toplo vodo izpereš šele po 15 minutah, da izkoristiš vse dobre snovi iz obloge.


Diši?







Recent Posts

See All
bottom of page