Stroganoff iz enega lonca

Stroganoff je ruska jed - taka močna, s karakterjem - polna okusa. Vsebuje 3 bistvene sestavine: govedino, gobe in kislo smetano. Na internetu mrgoli receptov za pripravo. Toliko, kot je receptov, toliko različnih okusov končne jedi dobimo.

Zelo pomembno je, da za pripravo jedi izberemo najboljše meso, kar ga lahko dobimo, oziroma katerega si lahko privoščimo. Če si dragega kosa govedine ne moremo privoščiti, brez skrbi lahko uporabimo tudi svinjino - je dovoljeno, saj veliko Rusov stroganoff kuha s svinjino.Ime "stroganoff" se pojavlja v kuharskih knjigah že od sredine 19. stoletja - "Govjadina po strogonovski" . Jed je poznana in popularna po celem svetu. Vsak jo je malo izpopolnil in izboljšal, priredil po svojem okusu ... V originalnem receptu so le gobe, govedina, jušna osnova in kisla smetana - niti malo ni čebule. Približek poznamo tudi mi, ko delamo goveje zrezke v gobovi omaki - zelo podobno, samo kislo smetano je potrebno dodati na koncu.


Kakšen pa je moj recept? Čim manj kompliciranja, veliko okusa in hitra, enostavna priprava.

Uporabila sem le eno posodo - litoželezno, z debelim dnom. Za hitro pripravo - govoriva o mojem "hitro" - to je pol ure - gor dol 5 minut - govedina v kosih ni najbolj prijazna, pač potrebuje svoj čas... Zato sem uporabila mleto govedino.