top of page

Smoothie za zajtrk

Mesec zaobljub, najdaljši mesec v leti, svež začetek ...

Tudi jaz imam ideje o bolj zdravem načinu življenja 🙃

Kako se pa tega lotevam? Najprej - črtam vse sladko. Zakaj? Ko enkrat začnem, ne znam nehati. Zato je boljše, da na hitro prekinem, si sploh ne dovolim skušnjave, kot pa da si privoščim malo tu in malo tam.
Druga stvar je vadba. Predvsem vadba za zdravje hrbtenice. Pred leti sem ogromno tekla, ogromno premigala v fitnesu, dvigovala uteži, ...

... dokler ...

Dokler nisem poškodovala hrbtenice. Zdaj je od tega že par let, stanje je vsako leto slabše, poleg poškodb živim tudi s fibromialgijo. Če poznaš, oziroma poznaš koga, ki s tem živi, mi piši prosim.

Torej, letos je primarni cilj zdrav življenjski slog, utrjevanje trupa in stabilizatorjev hrbtenice, poleg tega pa čim manj stresa.

Z lahkoto zdržim brez zajtrka in prvi obrok jem pozno popoldne, ampak nočem, ker potem zvečer pojem ‘bogaInPol‘. Zato se discipliniram z zajtrki. Sama priprava običajno ne vzame več kot deset minut, pa še v teh 10 minutah lahko zraven počnem še kaj.

Danes sem si naredila smoothie iz banane, zmletih ovsenih kosmičev, zmletih lanenih semen, mandljevega mleka in liofiliziranih borovnic.

Liofilizirano sadje je hrana prihodnosti!SMOOTHIE ZA ZAJTRK


Za približno 2,5 dcl napitka:

  • polovica zmrznjene banane, narezane na koščke

  • 1 velika žlica zmletih ovsenih kosmičev

  • 1 žlička mletih lanenih semen

  • 2 dcl mandljevega mleka (Lahko tudi navadno mleko, voda, riževo mleko ...)


Priprava:


Vse sestavine daš v blender in miksaš 2 minuti na visoki hitrosti.

Preliješ v visok kozarec, na vrh zdrobiš še par liofiliziranih borovnic in uživaš v hranljivem zajtrku.

Recent Posts

See All
bottom of page