top of page

SLADOLED IZ DVEH SESTAVIN

Začelo se je obdobje višjih temperatur, s tem pa tudi potreba po osvežitvi. Ena od osvežitev je lahko tudi ta enostaven sladoled, za katerega ne potrebuješ posebnega aparata, sestavini ne vsebujeta umetnih dodatkov, stabilizatorjev in škodljivih konzervansov. Prav tako je sladoled brez mlečnih sestavin, brez dodanega sladkorja, ...


Sladoled je primeren tudi za tiste, ki ste občutljivi na laktozo, hkrati pa je primeren tudi za vegane.


zdrav sladoled iz dveh sestavin

Sladoled, ki ga lahko pripraviš že danes, vsebuje ogromno mineralov (magnezij, kalij, mangan, železo, vitamin B6, cink), ogromno vlaknin, poln je antioksidantov, ki ščitijo naše celice. Zaradi sestavin, ki jih vsebuje, pomaga pri zniževanju krvnega tlaka in znižanju sladkorja v krvi, hkrati pa dviguje naše razpoloženje.


Te zanima kako in iz česa?


ZDRAV SLADOLED IZ DVEH SESTAVIN


Potrebuješ:

4 na kolobarje narezane banane (3 na kolobarje narezane prej zamrzni)

2 žlici kakava v prahu (grenkega, če najdeš surovega toliko bolje)



Priprava:


V multipraktiku ali bolj zmogljivem blenderju sesekljaj banane (zmrznjene in tisto svežo), da dobiš gladko kašo (približno 1 minuto). Dodaj 2 žlici kakava v prahu in parkrat pulzno premešaj, da se sestavine povežejo.



Lahko postrežeš takoj, lahko pa še za 1 uro postaviš v zmrzovalnik, da se bodo lažje oblikovale kepice.


sladoled brez kakavovega prahu







Uživaj!


*** Če se ti da malo poigravati s teksturo, lahko v osnovno maso vmešaš stepeno smetano (če hočeš veganski sladoled, vmešaj rastlinsko). Tako bo sladoled bolj puhast.













Recent Posts

See All
bottom of page