top of page

RAWNOLA

Ta recept pišem že 14 dni. Fotke iz prve runde mi niso bile všeč, potem sem ob vsakem obisku trgovine pozabila kupiti kosmiče. Ob večerih, ko se je vse skupaj umirilo, sem pa ali obležala ali pa je kdo od mojih zasedel računalnik.


rawnola s sadjem in semeni

Če spremljaš moje kotičke na družbenih omrežjih, ti je najbrž že jasno, da sem letošnji april vzela čisto zares kar se tiče mojega zdravja in zdrave prehrane. Ni mi cilj izgubljati kilograme, niti mi ni cilj iti se neko hudo alternativo z rigoroznimi ukrepi v družinski prehrani. Moj cilj je s prehrano omiliti kronično bolečino, moj cilj je zmanjšati utrujenost in moj cilj je dobro splošno počutje.

sestavine

Najprej sem črtala meso in vse kar je živalskega, to se pravi meso, jajca, mlečni izdelki, živalska maščoba, zadnja pa je odletela iz seznama kava.


Držim se pravila, da vsak dan jem zajtrk. To je običajno rawnola z rastlinskim nadomestkom mleka ali pa smoothie s sadjem in zelenjavo.


Stanje po 14 dneh?

Največje težave sem imela s kavo, ker me je po treh dneh še vedno nenormalno bolela glava. Kasneje sem začela piti črni čaj z riževim napitkom - takrat se je stanje z glavo bistveno izboljšalo.

S kronično bolečino pa še vedno ni sprememb - kemiji zaenkrat še ne morem uiti.

Na prvo žogo bi rekla, da se počutim lažjo, čeprav tehtnica (še) ne kaže bistvene razlike, pa po obroku ni več občutka teže v trebuhu.


Je pa na tak način resnično težko jesti zunaj. Če nič drugega so prelivi tisti, ki ne pridejo v poštev. Hitra prehrana ne pride v poštev. ===>>> se priporočam za predloge!


Zdaj pa receptek za rawnolo.

Granolo najbrž poznaš - mešanica kosmičev, sadja, medu, maščobe, pečeno in razlomljeno, ter tako pripravljeno za zajtke.

Rawnola pa je surova različica. Za sladkobo in "lepljivost" potrebuješ sočne datlje, maščobe pa ne dodajaš, lahko že v osnovo dodaš lanena semena, variant je mnogo.


Meni najbljubša je ta:


RAWNOLA

  • 200 g pirinih kosmičev

  • pol lončka kokosove moke

  • 10 razkoščičenih, mehkih datljev

  • pol lončka rozin

Vse skupaj premešaj v blenderju, da se sestavine med seboj premešajo, da datlje in rozine razreže na majhne koščke, ki se povežejo s kosmiči in kokosom v majhne kepice.

Lahko dodaš še lanena semena. Preložiš v steklen kozarec s pokrovom in hraniš v hladilniku.



ideja za serviranje: zmrznjene maline z vrta, konopljina semena, polovica banane, ščep cimeta in kokosov napitek
RAWNOLA

Serviraš za zajtrk. Lahko samo rawnolo in rastlinski nadomestek mleka, lahko dodaš različno sadje, semena in začimbe.


Uživaj!


zajtrk

Recent Posts

See All
bottom of page