top of page

Presne kroglice s čokolado

Nikoli ne bom razumela ljudi, ki ne marajo čokolade.


Po eni strani jim pa zavidam ... Življenje bi bilo res veliko lažje (tudi kar se tehtnice tiče), če si ne bi vedno želela vsaj koščka čokolade. V E D N O, R E S V E D N O! ! ! !


A ti povem eno skrivnost? So bili tudi časi, ko mi čokolada ni prišla niti na misel. Ne, da je ne bi marala, le kupovala je nisem in je nisem niti pogrešala.

Takrat je bil čips moja "droga".



Pa zdaj? Zdaj so mi najboljše res temne čokolade ali pa presne, brez dodatnih sladil in za nas škodljivih dodatkov. Nekaj je na teh posebnih čokoladah, da dobesedno stopijo negativne čustvene vibracije, ki jih ne želim okrog sebe. Zaradi take posebne čokolade je moja duša srečna.

Nekatere študije dokazujejo, da je temna čokolada odlična za nas, saj veš, antioksidanti in podobno.

Pa če smo odkriti - s*anje, ki ga dodajajo v komercialne čokoladne tablice je vse, razen dobro za nas. Tablice vsebujejo rafiniran sladkor, umetne arome, stabilizatorje ... če jih naštejem le nekaj.

Ti lahko dam še en nasvet? Če misliš, da ti kdo v šoli ali v službi ni najbolj naklonjen, naredi te kroglice! Garantiram, da dobiš "follow" na Instagramu še pred kosilom! *ni za kaj :D



Ta recept ti bo služil, da dobiš svoj čokoladni fiks! Lahko grešiš, ker so sestavine nepredelane in zdrave: indijski oreščki, datlji, presna čokolada, kokosovo olje in kokosova moka.


Samo 5 sestavin? JA! Samo 5 sestavin!


Hočeš še več? Te male kroglice lahko narediš v večjih količinah in jih shraniš v skrinji - za moje pojme so zelo mrzle najboljšega okusa.

Če bodo dovolj dolgo v skrinji (kar garantiram, da ne bodo :D :D ), jih imaš tam lahko tudi več mesecev.


Res ni boljšega kot sladek grižljaj ob vročem čaju po večerji.


PRESNE KROGLICE S ČOKOLADO


Za približno 12 kroglic potrebuješ:


  • 10 datljev brez koščic (priporočam medjol, ostale prej dobro namakaj vsaj čez noč)

  • 100 g indijskih oreščkov

  • 1 žlica kokosovega olja

  • 2 žlici kokosove moke



Priprava:


V zmogljivejši blender, še boljše pa v multipraktik daj namočene datlje (poskrbi, da so res brez koščic), indijske oreščke, kokosovo olje in jih zmelji v pasto.


Na drobne koščke nareži COCOA kokosovo čokolado in jo dodaj pasti - zmelji tudi čokolado v pasto. Dodaj še 1 - 2 žlici kokosove moke, da se sestavine še bolj povežejo in masa ni preveč lepljiva.


Roke oplakni z mrzlo vodo in z mokrimi dlanmi oblikuj kroglice velikosti rafaela / rosche .... cca 1,5 cm premera.


Vsako kroglico posebej še dodatno povaljaj v kokosovi moki in jih daj v hladilnik, da se strdijo.




Dober tek!



*** COCOA je brez glutena, soje, mleka in rafiniranega sladkorja

COCOA presna čokolada se proizvaja iz BIO surovih nepraženih kakavovih zrn. Zaradi tega ni obremenjena s težkimi kovinami. Čokolado pripravljajo s posebnim postopkom, ki traja več kot 60 ur, pri temperaturi nižji od 45 stopinj C, zaradi česar čokolada ohrani vse atioksidante, aminokisline, kot tudi vse pomembne makro in mikro elemente (železo, magnezij, krom, baker, fosfor, kalij, cink, vitamin E in B-kompleks).

Takšna čokolada izboljša razpoloženje, saj poveča tvorbo serotonina, hormona sreče. Niža krvni sladkor, ščiti pred rakastimi obolenji in ščiti možgane ter živčni sistem. Slajena je s kokosovim sladkorjem (cvet). Posledično ima zelo nizek glikemični faktor (indeks IG35).

Z biopresno čokolado se lahko okrepčajo tudi vegani in tisti z laktozno intoleranco, saj izdelki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora.



Recent Posts

See All
bottom of page