top of page

POPOLNO ŽIVLJENJE NE OBSTAJA, OBSTAJAJO PA POPOLNI TRENUTKI!

A se kdaj ujameš medtem, ko se živciraš, ker ni vse točno tako, kot si tisti trenutek zamisliš, da bi bilo popolno? Hočeš, da je vse popolno?
Ali pa, ko razmišljaš, da ti v življenju lahko uspe edino, če boš popolna mama, popolna žena, popolna prijateljica, najboljša v svojem poslu, najboljši v vlogi očeta, moža, boš prinesel domov dovolj, da bo družina lahko udobno živela …

Si predstavljaš sliko, ko opravljaš sanjsko službo, skrbiš za svoje popolno telo, ki ga hraniš z najboljšo hrano, vsak dan treniraš, živiš v popolno urejeni hiši, imaš z vsemi odlične odnose, popolne otroke …
Če se ti zdi, da je ta slika edino, kar odraža uspeh v tvojem življenju, si najbrž tudi malo jezna, oziroma jezen nase, ker ti najbrž ne uspeva v vsem.

Mnogim se to dogaja.

Tako sliko popolnosti so nam v glavo vcepili mediji s fotografijami in oglasi ljudi in prostorov, ki resnično izgledajo popolno.

Mislim, da je tudi čas, da se nehamo mučiti z nerealnimi in nepotrebnimi pričakovanji in da jih z veseljem opustimo.

Zakaj?

Ker popolno življenje in popolni ljudje enostavno ne obstajajo! Še tisti, ki se delajo, da so popolni, so v resnici daleč od tega (Instagram je sploh tak prodajalec sanj (megle), ki mu hitro lahko nasedeš).


v življenju ti lahko uspe edino, če boš popolna mama, popolna žena, popolna prijateljica, najboljša v svojem poslu, če boš najboljši v vlogi očeta, moža, boš prinesel domov dovolj, da bo družina lahko udobno živela …

Še vedno pa obstaja ena krasna novica, v življenju vsakega posameznika je namreč množica popolnih trenutkov. In ravno ti trenutki delajo naša življenja popolna na najboljši možni način.A se lahko takole, iz prve, spomniš vsaj treh popolnih trenutkov v svojem življenju?

- Jaz sem se pred leti prvič sama peljala do morja, neobremenjena, z glasno glasbo. Cel dan sem čistila hiško, proti večeru pa sem se spustila do plaže, kjer sem na kratko zaplavala. Morje je bilo mirno in je spominjalo na olje, barve zahajajočega sonca so se bleščale na gladini, morje je bilo tako bistro, da sem lahko na dnu videla vsak kamenček. Ta osvežujoči, čarobni trenutek, ko sem mirno drsela skozi vodo, vdihovala vonje, ki obstajajo samo ob morju, to je bil edem mojih popolnih trenutkov.

- Pa neko poletno dopoldne, ko sva se s prijateljico med tednom odpravili v staro Ljubljano. Sprehod po razgretih ulicah, vrvež ljudi, ki se jim nekam mudi, pozni zajtrk na obrežju Ljubljanice in kratek izlet po trgovinah – čudovito!

- Vonj sveže pečenih piškotov na zimski večer, ko smo doma vsi štirje, smeh otrok … to vse so popolni trenutki.

- Ko sva z najboljšo prijateljico sedeli pred njenim vikendom ob robu gozda, opazovali otroke, kasneje pa skupaj z njimi odšli v gozd po kostanj in na lov za jurčki - neprecenljivi trenutki, ti rečem!

- Pa družinski izlet v Beograd – to so bili resnično popolni dnevi!

- Pa ko sva z možem pozimi obiskala koncert – krasno vzdušje, oba sva bila popolnoma sproščena, res lepi trenutki, ki jih lahko deliš s tistimi, ki jih želiš imeti ob sebi.

- Prva zrela figa na vrtu, to je tudi eden tistih popolnih trenutkov, ki grejejo srce v hladnih in temnih zimskih dnevih.Popolni trenutki so tu, na vsakem koraku in samo čakajo, da jih opaziš in vzameš!

Želim ti, da jih kar se da pogosto opaziš in v njih uživaš! Da vsak dan najdeš vsaj en mali popolni trenutek!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page