top of page

Moji novoletni sklepi

ZASE imam le te 3 novoletne sklepe, s katerimi bom izboljšala moje življenje in moje bivanje. Načeloma si takih sklepov ne postavljam, bolj postavljam okvirje, tokrat pa res dajem prednost meni – 2022 bo posebno tudi zaradi tega, ker se mi bo konec marca na številčnici let obrnila nova dekada.

zakaj v avtomobile dajemo originalne rezervne dele, zakaj delamo redne servise na 10 - 15000 km, za sebe pa ne znamo poskrbeti ko nam zasveti lučka?

Razmisli:

alkohol

Tvojemu telesu povzroča vnetja in ti ne naredi nič dobrega. Povzroča poslabšanje depresije in tesnobe. Alkohol v telesu povzroča dehidracijo in pomanjkanje elektrolitov, povzroča draženje sluznice in prebavne težave. Moti bioritem in dela motnje spanja, povzroča glavobol in slabo počutje. Weekend wine, gin tonic z družbo prijateljic, ... vse to gre tudi ob radenski ... Nimam težav z alkoholom, me pa nervira in ga res ne želim ob sebi v letu 2022. Razen občasnih pijač enkrat na mesec, enkrat na par mesecev, naredi tudi ti uslugo sebi in izloči to sranje iz tvojega življenja. (misel meni: na ta način lahko spet začneš razmišljati tudi o kavi!)


hrana

zamisli si, da je tvoje telo visoko zmogljiv motor – način, kako hraniš svoje telo in kako skrbiš zanj, bo pokazatelj kako se bo telo obnašalo – bo visoko zmogljivo ali bo utrujeno in vedno na robu indikatorja napake? Izločanje hitre hrane, hitrih rešitev, dostavljene hrane in ponovno vnašanje polnovredne hrane, polne hranil in priprava sveže hrane za vse, je cilj, ki ga želim doseči za celo družino. Nadzor nad porcijami in nadzor nad hranilno vrednostjo.

Leto 2020 je bilo leto, ko kuhanje doma ni bilo več užitek in izbira, ampak obvezno in resnično stresno, v 2021 mi je bilo proti koncu leta že čisto vseeno kaj in kje jemo – ja, super, če je bilo doma, ni bilo pa nič narobe, če smo se kar nekje ustavili in na hitro nekaj zmetali vase.

Za 2022 je plan, da izboljšam in ohranjam zdravje. Razen starejšega sina imamo čisto vsi neke težave, ki jih lahko precej izboljšamo že s samo prehrano. Meni je nekaj najtežjega začeti pri sebi – da sebe postavim na prvo mesto.

Nepoboljšljiv #peoplepleaser sem in me vedno skrbi, da/če so drugi ok, hkrati pa sebe močno dajem na standby, kar mi moje telo kaže s poslabšanji fibromialgije in res čudnimi poškodbami.


(v razmislek: zakaj v avtomobile dajemo originalne rezervne dele, zakaj delamo redne servise na 10 - 15000 km, za sebe pa ne znamo poskrbeti ko nam zasveti lučka?

ti kar povem - na avtomobile damo vse, ker želimo, da nam dolgo služi, da se ne kvari s starostjo in da nas varno vozi okrog ...)


socialna omrežja

socialna omrežja uporabljaj kot orodje, ne kot bežanje pred dolgčasom – namesto brezciljnega drsenja po zaslonu telefona izbiraj vsebine, ki te bogatijo in iz katerih se nekaj naučiš, ki te razveselijo. Tisti sunek dopamina ob lepih fotkah bom jaz iskala drugje.


Utrujenost ob tem, da moram dosegati neke standarde, ki jih narekujejo oglasi – hvala, ne – 2022 ne, mogoče 2023 leto spet, 2022 pa sledim sebi.


Povabim te zraven.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page