top of page

MERINGUE

Puslice, španski vetrci, meringe, beljakovi poljubčki ... Imen kolikor jih hočeš za eno krasno in krhko zadevo.Tik-tak imaš lahko te čudovite meringue narejene v udobju svojega doma. Vrelo vodo, mikser, beljake in sladkor v prahu so vse, kar potrebuješ, pa pečico seveda.


Pogosto delam klasičen tiramisu in zanj uporabljam samo rumenjake. Če se le da, nikoli ne mečem stran sestavin, oziroma ostankov hrane, zato moram nekaj storiti tudi z beljaki.

Včasih naredim pavlovo torto in včasih meringue.


Včasih mi uspe in včasih pa uspem narediti popolno katastrofo.

Ampak kljub temu nikoli ne odneham. 🙂


Vedno pride na vrsto še en tiramisu in z njim nova priložnost, da se spet neredi zmešnjava v kuhinji 😉

🍳🥚


Ne pozabi:

Kreativnost ni tekmovanje. Uspeh nekoga drugega (ne glede na to, ali gre za nagrado, služba, ki jo želiš, ali pa izstopanje na Instagramu) na noben način ne zmanjšuje tvojega edinstvenega znanja. Podpiranje uspeha nekoga, ki ga poznaš, nekoga, čigar ime se pojavlja na socialnih omrežjih, nekoga, ki ga poznaš iz šolskih dni, ... ne da se pri tem vprašaš kaj imaš od tega, je čudovita stvar. Vsak gre po svoji poti, s svojim ritmom in verjamem, da se vse zgodi z razlogom.Če se ena vrata ne odprejo, se kaka druga zagotovo bodo. ❤

Ljubezen in hvaležnost ❤ vedno.

Zdaj pa na recept:


MERINGUE


Potrebuješ:

  • 4 beljake (jajca velikosti L)

  • 270 sladkorja


Priprava:


V kozici zavri vodo. Nad soparo z metlico ves čas mešaj beljake in sladkor, dokler se sladkor stopi (če pomaneš maso med palcem in kazalcem ne smeš več čutiti zrnc sladkorja).


Toplo beljakovo maso začni stepati z električnim mikserjem dokler ne dobiš zelo gostega in svetlečega snega.


Pečico segrej na 90 stopinj celzija.Beljakovo sladkorno maso nadevaj v vrečko (z nastavkom, ki ti je najbolj všeč) in na pekač s peki papirjem nabrizgaj enakomerno velike oblike (kupčke, kaplice, kroge, zvezdice, rožice, valje ...).


Iz te mase imaš za dva pekača piškotov.Pekač postavi v ogreto pečico in jih peci 1 uro.

Vzemi iz pečice in pusti, da se ohladijo.


Pospravi jih v škatlo in drži stran od vlage, ker se bodo zmehčali in stopili.


Na koncu jih lahko pomočiš tudi v stopljeno čokolado.Dober tek!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page