top of page

Juhica iz pečene buče


Če me spremljaš na Instagramu ali na Facebook-u, ti je najbrž jasno, da je zame oktober začetek najboljšega dela koledarskega leta. Šolsko leto se je začelo in je rutina v tem času že lepo uvedena, čakajo nas še ene počitnice pred novim letom, barve gozda se začenjajo prelivati iz zelene v vse možne odtenke rumene, oranžne, rdeče in rjave. Dnevi so krajši, zato več časa namenimo večernemu druženju, pa čeprav doma pred televizorjem.Tak barvit, ognjen mesec je oktober. Kot zanimivost: mogoče veš, da je oktober tudi mesec požarne varnosti?

Danes ti povem, kako naredim juho iz buč. Za juho lahko uporabiš katero koli užitno bučo - pri meni običajno najdeš hokaido, maslenko ali muškatno bučo. S temi je tudi najlažje narediti bučni pire. Bučni pire pa potem lahko uporabiš za juho, njoke, bučke buhteljne ...


BUČNI PIRE

Buče nareži na šnite, odstrani peške in vlaknasto sredico. Šnite posoli, pokapaj z olivnim oljem in posuj z rožmarinom. V pečici na 180 stopinjah peci 30 -45 minut - odvisno od debeline rezin.

Hokaido lahko spasiraš z lupino, ostali dve pa jaz najprej ločim od lupine in šele nato spasiram v pire. Z lahkoto ga pripraviš vnaprej in ga v hladilniku hraniš par dni - lahko ga tudi zamrzneš.JUHA IZ PEČENE BUČE


Potrebuješ:

1 liter jušne osnove (lahko tudi voda)

1 na drobno narezana čebula

1 strok česna (sesekljan)

poper, sol

pire iz 1/2 srednje velike bučePriprava:

Na maščobi prepraži čebulo (ne sme porjaveti), dodaj česen in zalij z vročo jušno osnovo.

Juhi dodaj bučni pire, po potrebi dodaj sol in poper. Naj zavre.

S paličnim mešalnikom spasiraj vsebino juhe.


Postrezi.


Po želji lahko v juho nakapljaš zmešano kislo smetano, če imaš le možnost v vsak krožnik juhe kapni par kapljic bučnega olja in posuj z zdrobljenimi bučnimi peškami.Dober tek!


Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page