top of page

JEDILNIK 25.01.2021 - 31.01.2021

Končno sem prišla na svoj račun - z otrokoma smo se dogovorili, da imata za nekaj časa med tednom dovolj moje kuhinje ob kosilih. Sploh ne, da ne bi bilo dobro, želita si spremembe in stika s šolo. Sedaj jo pa res že pogrešata, oba jo pogrešata - pa je na začetku kazalo, da nam ta sistem zelo ustreza. Fanta sta se pridno zbujala ob 8h zjutraj, pojedla zajtrk in šla delat. Zadnja dva tedna je pa tole vsem eno veliko breme - "padlo dol" vsem - in meni in njima. Mali vmes sploh ni delal, večji ima pa malo več preverjanj, na predmetni stopnji jih vsak posebej malo dreza, da morajo delati, mlajše na razredni stopnji ima pa večinoma razredničarka, ki preverja občasno s kakšnimi kvizi in oddajanjem nalog za spletno stran.

Zdaj nam malo šepa vse skupaj.

Kako gre vam šola na daljavo? Je še vedno fino, je vse skupaj adijo pamet, sfolgate ali obupujete (vsi)?

Zaradi zmešnjave, v kateri smo, me včasih ima, da grem nekam v eno jamo, ugasnem vse in se grem, da se to sploh ne dogaja.


Pa pustimo zdaj to - moja otroka sta se odločila, da rabita malo pavze od mame, mama pa z atijem končno pride popolnoma na svoj račun :D #winwin Zato bosta kosila dobila v šoli.


Za naju pa sem pripravila seznam za ta teden. Zraven je šoping listek, da lažje ugotovim, kaj mi manjka za pripravo jedi. Veselim se, da bo na meniju kar precej zelenjave, mesa pripravljenega z malo drugačnimi začimbami in predvsem čiščenjem hladilnika in skrinje. Ne glede na to, da res porabljamo sproti, še vedno je ogromno zaloge. Zmrznjeno meso in zmrznjena zelenjava...


Zajtrke si pri nas dela vsak sam, imamo pa nekaj stalnic, ki jih jemo tudi za večerjo. Običajne večerje so nekaj z jajci in mlekom. Kruha pri nas pojemo samo za vzorec - razen takrat, ko je v hladilniku suha salama, takrat ga gre 1 štruca :D Ponavadi je pa v skrinji vsaj ena vreča pakiranih predpečenih žemljic, ki jih v 10 minutah spečemo na 200 stopinj.


Na meniju kosil bo ta teden:

  • ponedeljek - Losos s česnom

  • torek - chicken korma - preizkušam recepte svetovne kuhinje

  • sreda - njoki s šparglji - ker je še ena vrečka špargljev v skrinji

  • četrtek - Testenine s česnom in gobami - tašča je dala suhe jurčke in jih je treba porabiti, da mi ne delajo gužve.

  • petek - juha iz rdeče paprike - ker je že res dolgo nisem

  • sobota - goveji zrezki v omaki in kruhov cmok - vsi imajo radi

  • nedelja - goveja juha, pražen krompir in pohanjejedilnik za ta teden

še v pdf obliki:


Kaj bomo jedli 4-2021
.pdf
Download PDF • 105KB

predloga:

NAREDIMO OBROKE
.docx
Download DOCX • 17KB

KAKO PA NAREDIM?


losos s česnom:

Lososov file začinim s soljo, poprom in kajenskim poprom, naredim omako iz česna in medu in vse skupaj popečem na vroči ponvi.


Njoki s šparglji
juha iz rdeče paprike

Dober tek!
Kaj bo pa pri vas?


ta teden kuham ob: https://youtu.be/6dc56W_bnyU

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page