top of page

JEDILNIK 18.01.2021 - 24.01.2021

Ta teden bo na meniju spet klasika, nekaj na žlico, nekaj kar je bilo na predlogih za ta teden in nekaj, kar jaz mislim, da fantje potrebujejo v večjih količinah (nekaj zelenega :D ).


Zraven je šoping listek, da lažje ugotovim kaj mi manjka za pripravo jedi. Veselim se, da bo na meniju kar precej zelenjave, kar mojim fantom ni najbolj všeč, ampak mislim, da sem se pa to zimo čisto dovolj prilagajala.

(moj ati mi je pred časom rekel, da naj fantoma pustim, da jesta, kar si želita in naj jima ne vsiljujem, kar naj bi bilo bolj zdravo, bolj primerno, boljše ...)


Zajtrke si pri nas dela vsak sam, imamo pa nekaj stalnic, ki jih jemo tudi za večerjo. Običajne večerje so nekaj z jajci in mlekom. Kruha pri nas pojemo samo za vzorec - razen takrat, ko je v hladilniku suha salama, takrat ga gre 1 štruca :D


Na meniju kosil bo ta teden:

  • ponedeljek - ajmoht z vodnimi žličniki

  • torek - cezarjeva solata in ostanki bolognese omake + makaroni

  • sreda - pire krompir, špinača, hrenovka / jajce na oko

  • četrtek - shakshuka in kus kus

  • petek - golaž in polenta

  • sobota - pica

  • nedelja - goveja juha, pražen krompir, stefani pečenka (verjetno zeljnata solata)jedilnik za ta teden

še v pdf obliki:


Kaj bomo jedli 3-2021
.pdf
Download PDF • 105KB

predloga:

NAREDIMO OBROKE
.docx
Download DOCX • 17KB

KAKO PA NAREDIM?


ajmoht:

Na maščobi prepražim čebulo in ji dodam na kose narezano piščančje meso. Ko se mesni sok posuši, meso potresem z moko, posolim in dodam na kocke narezano peteršiljevo korenino in korenje. Vse skupaj prepražim še enkrat in zalijem z juho. Kuham do mehkega in na koncu začinim z majarono in limoninim sokom / kisom.

vodni žličniki:


cezarjeva solata

Na maščobi popečem kocke kruha in ga shranim.

Iz majoneze, gorčice, limoninega soka, česna, parmezana, popra in soli naredim preliv.


Za solato pa na vroči ponvi popečem slanino in piščanca. Kuham dokler slanina ni hrustljava, piščanec pa zlato rjav in dobro prepečen.

Sestavim solato, paradižnik in avokdo , dodam piščanca, slanino, mehko kuhana jajca in polijem s prelivom. Na vrh potresem še krutone in na tanko nariban parmezan.


SHAKSHUKA:
golaž:


PICA:Dober tek!Kaj bo pa pri vas?


ta teden kuham ob: https://youtu.be/6dc56W_bnyU

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page