top of page

JEDILNIK 11.01.2021 - 18.01.2021

Ta teden bo na meniju kar nekaj eksotike. Se mi že lušta kakšen drug okus, kot tradicionalna slovenska kuhinja pozimi.

Tako bo na meniju tudi Satay piščanec v riževem papirju, pa kari, dobro - burgerji niso eksotika, jih pa že nekaj časa nismo delali, Jan se je pa odločil, da nam za ponedeljek pripravi fried chicken drumsticks - prinesti mu moram le sestavine.

Zraven je šoping listek, da lažje ugotovim kaj mi manjka za pripravo jedi. Veselim se, da bo na meniju kar precej zelenjave, kar mojim fantom ni najbolj všeč, ampak mislim, da sem se pa to zimo čisto dovolj prilagajala.

(moj ati mi je pred časom rekel, da naj fantoma pustim, da jesta, kar si želita in naj jima ne vsiljujem, kar naj bi bilo bolj zdravo, bolj primerno, boljše ...)


Zajtrke si pri nas dela vsak sam, imamo pa nekaj stalnic, ki jih jemo tudi za večerjo. Običajne večerje so nekaj z jajci in mlekom. Kruha pri nas pojemo samo za vzorec - razen takrat, ko je v hladilniku suha salama, takrat ga gre 1 štruca :D


Na meniju kosil bo ta teden:

  • ponedeljek - zelenjavna juha, šmorn, Jan bo naredil še chicken drumsicks

  • torek - sarma in krompir v kosih (da porabim zalogo iz skrinje)

  • sreda - Špageti z bolognese omako, ker se mi že fajn luštajo

  • četrtek - burgerji (bombetke tokrat po vsej verjetnosti kupim)

  • petek - kari z govedino

  • sobota - satay piščanec v riževih zvitkih za še malo eksotike

  • nedelja - ne kuham, 100% naročimo



jedilnik za ta teden

še v pdf obliki:

Kaj bomo jedli 2-2021
.pdf
Download PDF • 107KB

predloga:

NAREDIMO OBROKE
.docx
Download DOCX • 17KB

KAKO PA NAREDIM?


burgerji:

V večji skledi zmešam mleto govedino, čebulo, bučko, korenje, peteršilj, eno jajce, gorčico in papriko v prahu. Začinim s soljo. Dobro zmešam in oblikujem 4 polpetke. Take dam za najmanj 20 minut v hladilnik.

Pečico segrejem na 180 stopinj, na peki papir namažem maščobo in nanjo naložim polpetke, pečem 15-20 minut, dokler niso dovolj pečene.

Take polpetke sestavim z bombetkami, solato, omako, zelenjavo ... Ali pa samo z zelenjavo, brez bombetk.


SARMA ---->>>


Špageti bolognese

Na olju prepražim čebulo, korenje in zeleno. Kuham cca 5 minut, da se malo zmehča.

Dodam mleto meso in cvrem meso dokler ne porjavi. Prilijem malo rdečega vina in na hitro pokuham. Vmešam Worcestershirsko omako, jušno osnovo, paradižnikov pire in origano.

Kuham še približno pol ure na manjši temperaturi. Pokrito odstavim iz štedilnika in pustim še približno 10 minut počivati preden postrežem s špageti.


kari z govedino:

govedino premažem s pasto za korma kari. V ponvi segrejem olje in dobro prepražim na obeh straneh. Govedino dam na krožnik in v isti ponvi prepražim česen, čebulo in ingver. Vmešam preostanek korma kari paste in dodam jušno osnovo. Zalijem s kokosovim mlekom in dodam še rdečo lečo.

Kuham 10 minut.

Dam nazaj popečeno govedino in na cvetke natrgano cvetačo. Kuham še 20 minut, da je govedina res mehka. Vmešam zmrznjen grah in baby špinačo.

Kari prelijem v skodelicah čez riž, zreaven dam pa omako iz jogurta in kumare, pa limonine krhlje.


satay piščanec v riževih zvitkih:

Najprej skuham omako iz ananasovega soka, arašidovega masla, čilija, sojine omake, limetinega soka, ingverja in limonine trave.


Piščanca narežem na rezine in ga prelijem s četrt prej narejene omake. Segrejem olje in piščanca ocvrem - 3-4 minute, dokler ni pečen.

Riževe papirčke namočim v topli vodi in jih dam na vlažno kuhinjsko krpo. Na mehek rižev papir dam piščanca, solato, kalčke, avokado, papriko, korenje, kumare in začimbe (po sredini papirja), zvijem kot sarmo - naredim video na instagram story v soboto ;)


Narejene zvitke pomakamo v omako in limetin sok.


Dober tek!


Kaj bo pa pri vas?


Recent Posts

See All
bottom of page