top of page

Januar - hvala, ker si minil!

Sedim v lokalu, čakam otroka, da zaključi s poukom v glasbeni šoli. Pijem čaj in razmišljam kaj bi lahko napisala .

Koliko receptov imam na "lagerju", koliko fotk me še čaka, da jih objavim...



Ob vsem zasipanju z vseh strani, kako je januar idealen mesec za sveže začetke, za hujšanje, za vse preparate za hujšanje je najbolj primeren januar, ko smo polni hrane še od decembra ... Z vseh strani smo bombardirani s prehranskimi dodatki, ki nam bodo rešili čisto fuč jetra, zraven si lahko nabavimo še steznik in izgledamo fenomenalno!


Pa lepotna kirurgija tudi - z neinvazivnimi posegi - med malico si lahko popeglamo gube in gubice, si malo zategnemo vrat, da se ne bo videlo podbradka, po 30. rojstnem dnevu pripada botoks in polnila za ustnice, ker naše izgubljajo polnost. Vse na obroke, ker imajo z eno banko narejeno pogodbo.


Eni mamici na Instagramu je plastični kirurg kar sam napisal, naj se ne sekira za strije in visečo kožo, da ji on lahko vrne njeno telo. Resno!? Kam je pa njeno telo šlo, da je on poklican, da ji ga vrne??



Se mi zdi, da se skozi najstniška leta slepo borimo z mlini na veter in vidimo težave in pomanjkljivosti tam, kjer jih v resnici ni. Ne vidimo različnih oblik teles, ampak si želimo izgledati drugače, ker si nikakor nismo všeč - še sreča, da je to obdobje relativno hitro mimo.


Dvajseta leta so rezervirana za kritiziranje samih sebe, za ženske so v teh letih srečna obdobja nosečnosti, ko se telo spreminja in se čaka mali čudež - potem pride pa obdobje po porodu, ko telo več ni enako - in ne more biti enako, če si še tako želimo! Osebno je moje telo po tem obdobju veliko veliko boljše!


No, pri 30tih se ti pa počasi začne kratkomalo fučkat kaj si kdo misli o tebi, ker se začneš zavedati, da ne glede na to, da tvoje telo lahko izboljšaš, še vedno vsak dan živiš v njem in zato paziš nanj - paziš kaj ješ, paziš, da se giblješ. Postaviš si druge prioritete v življenju, ki niso pogojene z izgledom telesa. Uživaš v dobri hrani, v dobrem vinu, narediš eno krasno selekcijo med ljudmi, ki so okrog tebe - ugotoviš kaj hočeš in česa ne. Paziti začneš na svoje zdravje.


A ni fino, da se je končno začel februar? Zdaj nas ne bodo tako na silo zasipali s shujševalnimi tabletami in ekstra članarinami v fitnesih.

Če bo sreča, bodo še kak dan počakali, potem so pa na vrsti intenzivne priprave na Veliko noč, polno bo zajcev, jajc, rož ...


Zakaj se nam tako mudi? Je res treba tako hitro živeti, da se niti ne zavemo kdaj je življenje minilo?






Recent Posts

See All
bottom of page