FRIGANI LIGNJI

Kakšne so možnosti v življenju, da te povozi avtobus?

Kakšne, da si naenkrat zlomiš obe roki?

Kaj pa, da se sredi morja na čolnu usedeš na oso?


Najbrž nikakve! Ampak jaz sem obkljukala že vse 😊 😊 😊 – to zadnjo par dni nazaj in še vedno ne morem verjeti, da sem jo spregledala …


Dopust letos je res carski. Fanta sta že tako velika, da bi na plaži lahko brala tudi enciklopedije, če bi se mi ljubilo. V bistvu čakam trenutek, ko bosta napakirala brisače in šla sama do plaže – sicer mislim, da to še ne bo kmalu, ker se jima ne ljubi toliko hoditi.


Po julijski zelo slabi izkušnji v eni od gostilnic v Kamporju, sva se odločila, da bomo lignje jedli samo še doma. Ledo in Patagonia mi ne dišijo preveč, zato sva se ponovno odločila za obisk tržnice, ki ponuja res odličen nabor rib in ostalih morskih prebivalcev.

Po podrobnem pogovoru o načinu ribarjenja profesionalnih ribičev se pogovorimo še o lignjih.

Lignje se lovi pozimi, ko je voda hladna -> to me je naučil že moj mož. Ta zaloga iz tržnice je pa vsak dan sveža, ker zimski ulov sproti odtajajo – le toliko kolikor se proda v enem dopoldnevu, kar je v bistvu velika prednost, ker so sveži lignji načeloma trdi in žilavi in jih je priporočljivo pred uporabo vsaj za par ur zamrzniti.


Kupiva za 40 KN lignjev – ¾ kilograma neočiščenih dobiva za ta denar.