top of page

Čista kopalnica v 5 minutah

Kako očistiti kopalnico v 5 minutah


Iščeš hiter in enostaven način za čiščenje kopalnice v rekordno kratkem času? Preveri, kako lahko očistiš kopalnico v samo 5 minutah.5 minut, čista kopalnica


Če si kot jaz, je čiščenje kopalnice verjetno ena zadnjih stvari, ki jih želiš delati. Jaz osebno vem za sto boljših načinov za preživljanje časa.


Kolikor močno bi se rada temu izognila, ni možnosti, da bi brez tega ohranila svoj dom urejen in čist.


Torej, da bi si olajšala čiščenje kopalnice, sem jo začela čistiti vsak dan. Namesto, da bi pustila, da se nabira, delo opravljam sproti in vse skupaj opravim v 5 minutah. Včasih mi niti toliko časa ne vzame.


To 5-minutno čiščenje kopalnice uporabljam popolnoma kot del svoje jutranje čistilne rutine, ki pomaga ohranjati naše stanovanje dosledno čisto skozi ves teden.


Nekaj ​​koristnih nasvetov za čiščenje, preden začneva:


  • Poskrbi, da bodo pripomočki za čiščenje nekje pri roki in pripravljeni za uporabo. Jaz jih imam v košari pod predalnikom v kopalnici. Čisto enostavno dostopni in zato res hitro pri roki.

  • Vzpostavite tudi tedensko rutino čiščenja, da lahko enkrat med tednom opraviš bolj temeljito delo. (ne pozabite, da je danes govora samo o hitrem čiščenju kopalnice in postavljanje stvari na svoje mesto)

  • Enkrat na mesec načrtuj bolj poglobljeno in temeljitejše čiščenje kopalnice, tako bo vzdrževanje kopalnice še lažje.
Kako očistiti kopalnico v 5 minutah


Morda se to res ne zdi čisto mogoče, vendar bo ta hitra 5 minutna rutina kopalnico v hipu spremenila v urejen prostor.


Nastavi 5 minut na alarm in začni!


1. korak: Poberite nered


Začni tako, da pobereš kar koli na tleh, na primer brisače, oblačila itd. Nato preglej pulte in naredi enako. Pospravi zobne ščetke, zobno pasto, ličila in vse, kar leži naokrog.


Kratek nasvet: Družinske člane spodbudi, naj si prizadevajo počistiti nered, saj ti tako skrajšajo čas, ker večino stvari že poberejo, preden ti začneš s 5 minutnim čiščenjem.2. korak: Poprši površine


Vzemi svoje najljubše čistilo, nato pošpricaj po pultih, umivalniku in pipah. V tem času očisti ogledalo in se nato vrni na pult, umivalnik in pipo, da vse obrišeš.

Ta čas lahko porabiš tudi za hitro čiščenje kadi/tuša s čistilom za vsakodnevno čiščenje. (1 minuta)


3. korak: Očisti wc


V WC školjko poprši nekaj čistila za stranišče in ga pusti učinkovati. Medtem, ko razkužuješ celotno stranišče, obriši še zunanjo površino in okrog kotlička, pobriši ploščice pod WC školjko - za to uporabljam kar namenske dezinfekcijske robčke, ker so hitro dostopni in enostavni za uporabo.

Zaključite tako, da na hitro podrgneš po WC školjki in potegneš vodo. (1 minuta)


4. korak: Hitro pometanje


Za hitro in učinkovito čiščenje kopalnice posesaj po tleh. Sesalnik imam vedno nekje na hodniku, vedno vključenega v vtičnico in tako vedno pri roki. Imamo namreč psa, ki nam dokazuje, da moji lasje v primerjavi z njegovo dlako predstavljajo kapljo v morje :D

Sesalnik je res priročno orodje! (1 minuta)


5. korak:


Na koncu izprazni še koš za smeti, po potrebi zamenjaj brisačo za roke in nastavi nov toaletni papir. (1 minuta)Hitri namig: Na dnu koša za smeti vedno shrani dodatne vrečke za smeti - s tem si jaz prihranim veliko časa.


In to je to. Zelo preprosto je vzdrževati čistočo kopalnice vsak dan, še posebej, če za to potrebujem le 5 minut. Dom lahko ohranim dosledno čist in urejen le z oblikovanjem vsakodnevnih navad.Ne pozabi, da ti to verjetno ne bo uspelo, če je tvoja kopalnica trenutno katastrofa v malem in je povsod nered. Preden bo ta 5 minutna rutina učinkovito delovala, ti bo morda pomagalo, da najprej porabiš nekaj več časa za čiščenje kopalnice.

V resnici niti ne traja tako zelo dolgo, kot si morda misliš. Če imaš manj stvari, pa je čiščenje kopalnice prav lahkotno.

Prav tako bo trajalo malo dlje, če kopalnica že nekaj časa bi bila temeljito očiščena.


Trik pri učinkovitejšem čiščenju doma je v tem, da se vedno začne z majhnimi stvarmi in se tako lažje poišče načine, kako bo to uspelo. Samo zato, ker je nekdo drug uspel narediti nekaj na en način, ne pomeni, da bo to ustrezalo tudi tvoji situaciji.


Vseeno pa je tisto, kar res deluje rutina. Mala načrtna opravila sčasoma postanejo navade in nam pridejo v kri. Takrat postanejo rutina.


Na splošno pa upam, da sem ti pokazala, kako preprosto je vzdrževati čistočo kopalnice v samo 5 minutah na dan. Tako majhne spremembe v načinu čiščenja doma, ker mi ni treba preživeti celega vikenda v drgnjenju in pospravljanju, mi prinašajo mir.


Najpomembneje pa je, da imam tako več časa, ki ga preživim z družino in/ ali počnem tisto, kar me veseli.


Lp, Helena

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page