top of page

BROWNIE Z LIOFILIZIRANIM SADJEM

L-I-O-F-I-L-I-Z-I-R-A-N-I-M sadjem...

Čudo in pol, kaj? Pa v bistvu ni. Gre za postopek, ki se imenuje liofilizacija -->>> "Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje, zato ga uporabljamo le za občutljive in drage vrste sadja. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje. Pri postopku liofilizacije temperatura ne preseže + 30 °C."



Ohranijo se oblika, okus, barva, aroma, minerali, vitamini in antioksidanti v sadju.


S podjetjem Agroplan smo pripravili vrsto receptov z vključevanjem liofiliziranega sadja. Prvi tak je recept za brownije z liofiliziranim sadjem, ki je po mnenju večih preizkuševalcev "BOLANO dober"


V duhu praznikov smo pripravili tudi posebno kodo za 10% popust, ki jo lahko uveljavljate v spletni trgovini za vsa mala pakiranja liofiliziranega sadja.





BROWNIE Z LIOFILIZIRANIM JAGODIČEVJEM


Sestavine:




Priprava:


Segrejte pečico na 170 stopinj C. Pripravite pekač (20x20 cm) in ga obložite s peki papirjem.

V večji skledici raztopite maslo. Stopljeno maslo prelijte v večjo skledo, v kateri boste naredili maso Dodajte temni kakav in najprej zmešajte s kuhalnico, nato pa z mikserjem stepite na visoki hitrosti.

V sledico, v kateri ste topili maslo, ubijte jajca in nato vsakega posebej dodajajte prejšnji masi. Ko so vsa jajca vmešana v maso, stepajte še 5 minut, da masa naraste.

Dodajte sladkor in vanilijo in stepajte nadaljnih 5 minut.

Na koncu masi s kuhalnico nežno vmešajte še moko in koščke čokolade.

Vlijte maso v prej pripravljen pekač in poravnajte. Enakomerno posujte s pripravljenimi borovnicami.

Pecite približno 50 minut.

Preverite z zobotrebcem – če je iz sredine na zobotrebcu ostala še mokra masa, ob testu na robu pa ste izvlekli suh zobotrebec, je masa pečena. Vkolikor na robu še vedno izvlečete zobotrebec z mokro maso, podaljšajte peko še za 10 minut. Masa se mora še zibati, če pekač zanihate, vendar mora biti na vrhu skorja, rob pa mora biti čvrst. To pomeni, da bodo ravno pravšnji, ko se ohladijo.

Vse skupaj naj se popolnoma ohladi v pekaču. Popolnoma ohlajene brownije odstranite iz pekača in jih razrežite na enakomerno velike kocke.

Posujte jih s sladkorjem v prahu in liofiliziranimi koščki jagod za dodatno hrustljavost.

Dober tek!

Recent Posts

See All
bottom of page