top of page

BRANCIN V ŠKRNICLJU

Sedaj je pa že jasno, da imam jaz rada hrano. A ne, da je? Ne vso hrano, da ne bo pomote. Dobro hrano, pa lepo na pogled. Pa lepe restavracije imam rada, ... pa prijazne natakarje...Tista hrana v dobrih restavracijah je meni vedno v izziv. Uživam v hrani, v okusih in izgledu, ob tem pa se vedno (!) sprašujem, kako jaz to lahko naredim tudi doma. Nisem nek hud estet, pravzaprav nimam niti živcev za tiste krasne postavitve krožnikov. Če meni ena kapljica omake ne bi kapnila točno tja, kamor bi si zamislila, bi pač zaključila s krožnikom ... na hitro.


Mene še vedno fascinira faktor presenečenja. Kar je lepo zapakirano. Darila ... ja, to bo to, darila - to je tisto, kar mene navduši. A tebe tudi?Z možem sva bila že pred časom na kulinaričnem dogodku "Večerja na zajli". Tam so v podobnih papirnatih žakeljčkih postregli zreducirano mesno omako s polento.


Jaz se bom pa danes lotila ribe v škrniclju. Te zanima?


Za 2 osebi potrebuješ:


- 2 fileja brancina - ne prav majhna, ker gre za glavno jed

- 1 dcl kvalitetnega olivnega olja

- 1 manjšo bučko

- 1 kos manjšega pora (samo beli del!)

- 1 dcl belega vina (suho)

- sok 1 limone

- par češnjevih paradižnikov

- 2 srednje velika korenčka

- 2 stroka česna

- sol

- poper

- 2 vejici rožmarina


Dodatno še 2 lista peki papirja, kuhinjska vrvica


Priprava:


Segrej pečico na 200 stopinj.


Pripravi si liste peki papirja. (predlagam, da pod peki papir položiš globok krožnik kot pomoč, da ti vino in olje ne stečeta po delovni površini)


Na peki papir najprej položi file brancina, posoli, popraj in poškropi z limoninim sokom. Zelenjavo nareži na tanke kolobarje in / ali na palčke in jo položi okrog in na file ribe. Dodaj še česen, čez pa položi rožmarinovo vejico. Vse skupaj zalij z vinom in oljem in vse še enkrat popraj in posoli.Konce peki papirja dvigni in jih tesno zaveži s kuhinjsko vrvico (ampak ne prenizko, tik nad zelenjavo, ker hočeš, da para kroži, prav tako ne previsoko, da para slučajno ne bi uhajala).


Tako pripravljene škrniceljčke položi na pekač in v ogreto pečico za 25 do 30 minut.


Pripravljene škrniceljčke takoj položi na tople krožnike in postrezi. Razvežita in uživajta!Zraven super paše na grilu popečen kruh in suho belo vino, ki ti je ostalo od kuhanja (dobro izberi ;) ).


Tako pripravljeno ribje meso se pravzaprav kuha v pari, ohrani sočnost in ostane mehko in nežno.


Dober tek!


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page