top of page

A TVOJA OMARA DIHA?

... vsak dan odpiraš omaro in nič pametnega ne najdeš. Vsak teden, mesec krožiš po trgovinah z oblačili. Ničesar ne potrebuješ, ampak vse rabiš! Znano? Meni tudi :) 

Kaj rečeš na to, če predlagam, da preden se naslednjič odpraviš v Zaro, H&M, ... najprej pospraviva omaro in dejansko vidiva, kaj je v njej in kaj sploh še potrebujeva?



Kako urediti omaro?

Kako urediti garderobo, da ne zmečeš stran preveč?

Da ne boš kdaj pogrešala tistega puloverja, ki je sicer malo prekratek, ampak s črno majico se ga da super kombinirati s kavbojkami? 

Greva od začetka. 

Najprej naberi vse obleke, ki so kjerkoli v tvojem bivalnem prostoru. Tiste, ki so v procesu pranja lahko spustiš. Naloži jih na posteljo, tla ... nekam, kjer imaš veliko prostora. 

Loči jih na kupe: 

1. jakne, plašče, bunde

2. hlače, kavbojke, pajkice, trenirke

3. puloverje 

4. majice s kratkimi rokavi

5. majice z dolgimi rokavi, srajce

6. obleke in krila

7. spodnje perilo

8. nogavice



Pripravi si 3 vreče: eno za smeti, drugo za shranjevanje sezonskih oblačil, tretjo pa za obleke, ki jih lahko podariš/ prodaš. 


Vsako obleko primi v roke in jo temeljito preglej.


Vse obleke, ki so ti premajhne, prevelike, imajo luknje, so izprane, jih ne nosiš, so v omari samo za vsak slučaj,... odstrani iz svoje garderobe.


Iz garderobe odstrani tudi oblačila, ki so v barvni lestvici, ki ti ne ustreza, četudi je bila tista rožasta obleka na razprodaji resnični jackpot. Spotoma se odloči, če so ta oblačila še primerna za koga, oziroma bi komu še koristila, ali so samo še za v smeti.

Odloži jih v primerno vrečo. 


Posebna zgodba je spodnje perilo - predlagam, da vse dnevno perilo, ki je neudobno, sprano, raztegnjeno, premajhno, odvržeš v smeti - če ne nosiš, ti krade prostor. 


Z nogavicami je ravno tako - ne potrebuješ jih 35 parov.

Razvrsti jih in zavrzi tiste, ki so iz zakonskega stanu pristale v ločitvenem postopku - nikoli več ne boš našla para, ni se potrebno slepiti. 




Obleke, ki so ti ostale, razvrsti v omaro po velikosti. Predlagam od leve proti desni. Na skrajno levo stran obesi plašče, bunde, jakne, za njimi hlače, nato daljše obleke, srajce, puloverje, nadaljuj s tanjšimi in krajšimi kosi.


Na police zloži majice s kratkimi rokavi in hlače. 


Predali so namenjeni hitremu in učinkovitemu pregledu, zato je najbolj optimalno, da tam zložiš spodnje perilo in nogavice.


Kako se optimalno zlaga, da oblek ne stiskamo, da se zračijo in imamo nad njimi popoln pregled napišem naslednjič. 



Se beremo!


ps: Tisto vrečo z oblekami, ki so za v smeti , TAKOJ odnesi v zabojnik. 

Recent Posts

See All
bottom of page